Dáte nám souhlas s využíváním cookies, prosím?

Můj účet
0 Kč
0
Váš nákupní košík je prázdný.
Pokud potřebujete poradit zavolejte nám +420 702 060 614.

Refraktometr pro měření ovocných šťáv a slaných nálevů ATC 203

100% z 5 hodnocení  
Náš kód: 2600000ATC203, Značka: Genborx, EAN: 8596386010242
skladem
738s DPH

Popis produktu

Kvalitní optický přístroj / refraktometr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření cukernatosti ovocných a zeleninových šťáv (% Brix) a slanosti vody či slaných nálevů (%).

  • refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek
  • tento refraktometr se používá všude tam, kde je třeba zjišťovat cukernatost roztoků, ovocných a zeleninových šťáv a obsahu oleje ve vodě (olejových emulzí) v rozsahu 0 až 32 % Brix a rovněž slanost vody či slaných nálevů v rozsahu 0 až 28 %. Lze ho použít také pro pěstitelské pálení ovoce - pro měření cukernatosti ovocného rmutu a kvasu při procesu fermentace (přirozené alkoholové kvašení).
  • měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout kapku měřené látky na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti / procentního obsahu cukru (% Brix) nebo slanosti (%) podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí
  • velká, dobře čitelná stupnice pro obsah cukru v % / pro cukernatost (0 – 32 % Brix) a také pro slanost (0 – 28 % SALINITY) s vyznačením stupně nasycenosti slaného roztoku (SATURATION POINT), tedy bodu, při kterém se již v roztoku nerozpustí žádná další sůl, možnost doostření
  • stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu
  • vysoké rozlišení měření (0,2 % Brix i SALINITY) i přesnost měření (± 0,2 % Brix i SALINITY)
  • ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 0°C až 30°C není nutná žádná kalibrace)
  • pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii
  • lehká, ale velmi odolná konstrukce tělesa přístroje ze speciální aluminiové slitiny
  • část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení bez nebezpečí smeknutí se ruky
  • nevyžaduje prakticky žádnou údržbu
  • vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost

    Obsah dodávky:
    1 ks  refraktometr pro měření cukernatosti i slanosti
    1 ks  praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro
    1 ks  pipeta pro odběr vzorku
    1 ks  šroubováček na kalibraci přístroje
    1 ks  antistatický čistící hadřík na optický hranol
    1 ks  český návod k obsluze

    Parametry:
    rozsah stupnice pro měření cukernatosti 
    rozsah stupnice pro měření slanosti
    rozlišení (obě stupnice)
    přesnost (obě stupnice)
    rozměry
    hmotnost refraktometru
    hmotnost refraktometru vč. obalu
    0 % až 32 % Brix
    0 % až 28 % Salinity
    0,2 %
    ± 0,2 %
    175 x 30/40 mm
    151 g
    304 g

Technická specifikace

Hmotnost balení 0,4
Hmotnost 0,15

Diskuse k produktu (0)

Máte otázky k produktu: Refraktometr pro měření ovocných šťáv a slaných nálevů ATC 203?
Zeptejte se.

Zeptat se v diskusi

Hodnocení produktu

Přidejte vlastní hodnocení produktu a pomožte tak dalším nakupujícím.
Hodnoťte.

Přidat vlastní hodnocení

Tradice

23 let na trhu

Zboží skladem

Zázemí kamenné prodejny

Výhodná doprava

Doprava zdarma nad 6.000 Kč

Osobní odběr

Čs. armády 347 (za Lídlem), Slavkov u Brna
Vámi navštívené zboží (1)